Followers

Sunday, 15 July 2012

Papazola Kekasih Kebenaran

Assalamualaikum . .
ini PAPAZOLA !   ~ la ..la ..lalala ..laaa ..laaa ... * sound effect dalam Boboiboy

Antara aksi papazola dalam kartun Boboiboy  :

 ADEGAN 1

Boboiboy  : Macam mana Papa boleh jadi cikgu ni ?

Papazola   : Sebenarnya ... menjadi guru adalah cita-cita Papa sejak kecil lagi ..
* chorus 
..pada zaman dahulu ..

Cikgu      : Murid2 , sila beritahu cikgu . Apakah cita2 kamu .
Murid 1  : Saya nak jadi peguam .
Murid2   : Saya nak jadi doktor , cikgu .



Papazola : Saya nak jadi............ guru matematikkk ...... !
                Saya akan tambahkan kebenaran ........
                dan pangkahkan kejahatan ...

... di kelas ...



Papazola   : Lalu .. saya akan algebrakan kejahatan ......
                  Untuk mendapatkan kesaksamaan Theorem Pythagoras
                  dan sudutnya ...

Murid lain  : Sudahlah tu cikgu ...... =='

Gopal        : Syok sendiri lagi ...

Papazola   : Syok sendiriiiiii............. ?? Kebenaran ... tak pernah syok
                  sendiri .........

ADEGAN 2

Boboiboy : Macam mana cikgu boleh jadi cikgu PJ ni ?

Papazola : Sebenarnya .... menjadi guru PJ adalah cita-cita Papa dari azali lagi ....
ulang *chorus

Papazola : Saya nak jadi ............. Guru Pendidikan Jasmani ........ !
                Saya akan renggangkan otot kebenaran .............

... di kelas lagi ...

Papazola : Lalu saya akan memecut 100 meter .......
                Memecut kejahataan ................. !
                Sampai tercicir 5 tiang ...........

kruk..kruk..(cengkerik )

ADEGAN 3




Agak korang berapa biji yang tinggal ?

Korang :  2 biji ! ...

Papazola : Salahhh ................ lagi dipersalahkan ........... !!!

Korang : Eh ? Bukan cikgu mintak 3 biji ke ??

Papazola : Haaa ,, kamu mintak saja ..... Tak semestinya cikgu akan bagi  ..
               ( sambil menguyah epal )
Semua tercengang ...


KESIMPULAN 
Teya SUKAAA sangat Papazola ...... ! Bagi Teya dia kelakar sangat ... Hehehe

Terima kasih Animonsta sebab bagi teya gelak terbahak2 walaupunn dah banyak kali tengok Adegan2 tersebut .. :)

" Wauu ... cekap hafal skrip . "

50 comments:

amranaiman said... http://i.imgur.com/mkiht.png

haha ade tengok episod ni.. pening pale dpt cikgu mcm ni haha :D

Sop Nama Saya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

mmg lawak.. sop pun suka.. heheh
bersahaja jer script dia kan?

*zafirah* said... http://i.imgur.com/mkiht.png

thanks sebab follow dan komen entry fira teya:)

tau takpe,papazola suka buat lawak ohsem!kalau xada dia,xumph la .Hihi

Ulya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

atiyahhh ...
ak tengok yg ni .

huhuu lawok betoi ! :P

paling lawak dan tak menahan , TEYA lahhhh !
siap hafal skrip bagai >.<

Dakara said... http://i.imgur.com/mkiht.png

ahahaaa, kelakar la papazola ni, jarang tengok boboiboy tp kenal dia, hehee :D

Wanieys said... http://i.imgur.com/mkiht.png

hikhikhik lawak betol la :)

adibahfaizah said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Yeaaaaa ! ada geng....suka sangat Boboiboy...:D. part papazola memang tak leh blah langsung..lawak hbis. hahaha

Michelle Hopell said... http://i.imgur.com/mkiht.png

huhu ni pasti peminat boboiboy. hehe :)

BERT said... http://i.imgur.com/mkiht.png

aiseh lama plak tak layan katun hehehe... tak tau plak booboyboiy ni macam ni hehehe

Chic Na said... http://i.imgur.com/mkiht.png

siap ingat sume skrip tu. kakaka.. lawakla papazola tu. kekadang layan gak boboiboy ni. ;)

miss fluffy said... http://i.imgur.com/mkiht.png

hahaha okeyyy nk pembaris lagenda papazola...wahaha;p

yana yani said... http://i.imgur.com/mkiht.png

hahaha papazola..mcm2

cikeyrah said... http://i.imgur.com/mkiht.png

singga^^ done follow kamu ;)

CintaZulaikha said... http://i.imgur.com/mkiht.png

hhahhahha, leh plak igt setiap episod..akak pon ada tgk episod yg nih, spi yg dia jd papadil tuh...kakkakka. lawak btol

khairul akmal bin azman said... http://i.imgur.com/mkiht.png

suka lagu tema boboboi!

Amirul Verdasco Nadzri said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Aku paling suka skrip cite nih. Animasi Malaysia paling awesome. Kalah spongebob..hahaha

caliph shuriken said... http://i.imgur.com/mkiht.png

sy pun suka watak papazola ni.. lagi satu watak yg klakar si salesman jual weapon dlm spaceship tu, hikk...

FIRDAUS HUSAIN said... http://i.imgur.com/mkiht.png

papazola memang best..

Boni Kacak said... http://i.imgur.com/mkiht.png

hahahahaaa.. siap hafal skrip lagi..hahahaha

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said... http://i.imgur.com/mkiht.png

yg pasal epal tu lucu..hhihi

LiLy @ MumMyQiStInA said... http://i.imgur.com/mkiht.png

hehe..mmg lawak..kartun fav Qis ni selain upin ipin..^^

~~oOpEt~~ said... http://i.imgur.com/mkiht.png

xtgok episod ni.. tp papazola tu kelakar la.. haha

Semut Senyum said... http://i.imgur.com/mkiht.png

ahhaha.. sebijik2 dialag dia teya hafal ek.... sis semut pun selalu jugak tgok boboiboy ni. ehhehe

leakedknowledge said... http://i.imgur.com/mkiht.png

hhahha lol smue nk kaitkan dgn kebnaran kejahatan bagai..ak pon ada juga tertengok beliau ni utk 5 saat kt tv...haha

p/s: amboi header bru ko, bkn main tempek muka silva ats tu :P

KorN said... http://i.imgur.com/mkiht.png

hahhaha.. tah hape2 je soalan cikgu....

✉ ¥ana Fauzi ✉ said... http://i.imgur.com/mkiht.png

HAHAHA , betul2 , papazola ney buat lawak tak henti kut , haha:3

9n0L4 said... http://i.imgur.com/mkiht.png

haha.seronok murid kalau dpt cekgu yg klakor mcm ni. ;)

tirahzairi said... http://i.imgur.com/mkiht.png

suka entry nie...nk lagi!!!! hehehe

Emma said... http://i.imgur.com/mkiht.png

errrr, xpenah tgk pn.. hehee.. tp mcm sgt mnarik je cter ni..

Cik Kay Jue said... http://i.imgur.com/mkiht.png

dia ni memang klakar dan sengal.. hahaha.. :P

Cik Kay Jue said... http://i.imgur.com/mkiht.png

dia ni memang klakar dan sengal.. hahaha.. :P

Nur Atiqah Mohd Zaki said... http://i.imgur.com/mkiht.png

eyqa un suke dyer..
gelak smpai kuarair mate..
hehehehe

Kamal Lee said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Boboiboy ni feveret aku tau. Tapi tak tengok episod ni. Harhar.

mudz abdul halim said... http://i.imgur.com/mkiht.png

soalan matematik papazola memang tak bole bla, tapi ada logiknye. haha. comel je jawapan dia. =P

Fami said... http://i.imgur.com/mkiht.png

hahaha.. serius best papazola.. semua benda dia boleh buat..

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

@Sop Nama Saya

betul2 .tak macam kartun2 melayu yg lain . hahah

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

@Ulya

hahah . actually aku tak de la hapai skrip sgt , ade je video papazola dalam lappy aku . weh weh :P

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

@Michelle Hopell

pasti ! peminat no 2... uhuhu

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

@CintaZulaikha

haaa , yg papadil tu pon lawak gilerr ! hahaha

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

@Amirul Verdasco Nadzri

betul2 . kalah spongebob . hahaks :P

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

@Semut Senyum
haha , teya tak hapal pun . ada lam video je .. hapai gak sikit2 . ahahaha

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

@leakedknowledge

amboii , 5 saat je ke ? tengok la lama sikit . haha

biasa laa , di boyprend i , kena letak sekali . :P

chot ok..! said... http://i.imgur.com/mkiht.png

wah lyn boboiboy..huhu..singgh sini..:_)

taqiy said... http://i.imgur.com/mkiht.png

tk prnh tgk sbb jrg tgb tb hahaha. tp baca mcm bes n klaka je :D

Liyana Fauzi said... http://i.imgur.com/mkiht.png

HAHAHA , comel cikgu mereka , hahaha:) hahaha . Kalau ada cikgu cam tuu mesti bestt ! HAHA:d

ana fatihah said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Papazola memang terbaikkk!!saya pun memang xleh tahan gelak jugak.Dengan muka berseri2 dia tu..Lawak2!!hehe

Tinta Lana said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Salam.

Alamak teya..lana dah lama tak tgk boboiboy..hehehe.

Adegan tiga tu..tak baik papazola buat camtu,heh3. "Mintak saja..tak smstinya cikgu bagi"

Kalau aku dpt cikgu math cmni..memg bertambah2 tak reti math le gamaknya,hahahah

jaakechik said... http://i.imgur.com/mkiht.png

suka tgk kartun eh? jaa pun suka, tapi suka detective conan jer..hehehe...

mirajiwa said... http://i.imgur.com/mkiht.png

hahaha.. cerita ni best kan.. kelakar.. papazola! papazola.

aminullah al fasiri said... http://i.imgur.com/mkiht.png

hai sakit perut aku asyik gelak nonton papa zola

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...