Followers

Wednesday, 4 July 2012

Jom Masuk Dapur

Assalamualaikum .

Tiap2 malam menghadap lappy sebelah TV sebab rumah teya pakai STRIMIX tak guna WiFi  . ):  Kena duk situ permanent kalau nak online . Leceh gila . Tak pasal2 rindu kat EURO 2012 sebab dah habis . Eh ?


Ada sesetengah korang yang tau teya adalah  penggangur yang berjaya duduk di rumah sendirian pada waktu pagi . Semua orang dah pergi sekolah dan tempat kerja . Jadi teya orang yang setia melekat di rumah.


" Mulai hari ni , Abbi ngn Ummi nak kak Atiyah masak . Jenuh la Abbi nak beli lauk . Hang tu dok rumah bukannya nak masak . "

Sekedebukk kena ! Okay , hari tu abbi ada beli sotong , sayur sawi , ikan , rempah kari , blablabla...ALAMAKK ... ! Aku nak masak ape nih ??

Boleh snap picture sambil masak sebab tak de sape kat rumah  :)

Tolong aku .. Macam mana nak siang sotong ??
Teya rancang nak masak SAMBAL SOTONG . haaa , sedap . Teya sebenarnya lupa macam mana nak masak sambal . Hehe .  Apa lagi ? Senang je .

Search kat Google resepi Sambal Sotong .


Cabut terus wayar internet agar page resepi tu tak hilang .


Angkat Lappy masuk dapur .


Review resepi menggunakan lappy .

Nampak tak penumbuk tu ? Kenapa beli ikan ni ?? Macam mana nak potong ?
* baru sedar gemok gila tangan aku . =='
Setelah sejam lebih teya bertungkus lumus di dapur keseorangan , akhirnya siap jua masakan teya . HAHAH
Terasa bangga menggunung .

Mempersembahkan ........boyemo
Sambal Sotong 
Ikan Goreng 
Haha , Ok . Korang jangan tertipu . Ini semua hanya lah image yang keluar dari Google . Sila salah kan Pak Cik Google . Teya terlupa nak snap gambar lepas masak . Sebab eksaited sangat . hahaha .
Ummi kata sedap je teya masak , cuma malas nak masak kan .........

Alasannya sebab Ummi teya masak sedap . So , anaknya merendah 
diri kerana terasa dirinya serba kekurangan .. :)

Korang pandai masak ? Untunglaa rajin dan pandai . Kita kan perempuan kena rajin masak . Nanti orang kata apa pulak  .  Hehehehhe . Jangan marah , nanti kena jual   :P
boyemo

29 comments:

BERT said... http://i.imgur.com/mkiht.png

sambal sotong memang peberet... takpe belaja pelan2 ye tiya.. lame2 nanti pandaila.. dlu sy pon belajar pkai buku resipi.. hihi.. syok masak hasil tangan sendiri lagi2 bila ada org makan makanan kita smpai habeh

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

@BERT

haa , laa. best kaan bila org makan masakan kita . teya pernah jd cam tu . hihihi.

Nyue said... http://i.imgur.com/mkiht.png

ahahahh....serius la google resipi...apa susahkan....lps tu buat je....cnfrm mjadi sedap dgn tak je...tp kita rs...hehehehe....kdng2 nyue pon begitu..ehehhehe

9n0L4 said... http://i.imgur.com/mkiht.png

ku tertipuuuuuuuuu. huhu. baru nak ckp ikan goreng mengiurrrrrrkan. ;)

leakedknowledge said... http://i.imgur.com/mkiht.png

ni kalau ak mkn x kne food poisinin g kn? kekeke

sedutzone said... http://i.imgur.com/mkiht.png

rase lapo la plak... nak makan ar... follow anda skali...

Ulya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

hahaha . oke lah tu ada sedikit rajin dan usaha nak google .

ak ni tetiap hari dok umh mgharapkan lauk beli je , tak pun abah ak balik kerja dan memasak , lantas....
ak mngomel dgn comel dalam hati
"nasib abah pandai masak , senang kerja" KAHKAHKAH ape punya anak dara >.<

ak reti masak laksa je , pastu sup cendawan .
pastu kek , biskut2 .
lauk semua tak reti .

Ulya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

eh stgi org igt ak tak reti masak pulak ...


sbnarnya ak tak pasti ak tak reti , ataupun ak malas .

WAKAWAKKAAA :D

~~oOpEt~~ said... http://i.imgur.com/mkiht.png

teya.. sotong tu sedap la :D nak sikit :D

Alynn Nyzaa said... http://i.imgur.com/mkiht.png

aaaa...trauma tgk sotong..da lama x mkn sotong..huhu..takut nk mkn..hee
http://alynnnyzaa.blogspot.com/2012/07/bloglist-july-yana.html

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

@9n0L4

hehe , sorry2 . kan teya kata salahkan pak cik gugel . hihih

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

@Ulya

sama laa kita ulya ooi . aku tak berapa reti masak lauk . masak kek aku reti .

hang untung la reti masak laksa .. haha .

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

@~~oOpEt~~

ambik laa pet . agaggaga :D teya jenis tak kesah sgt . hahah

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

@Alynn Nyzaa

eh ?? nape trauma ? ehheh

Cik Kay Jue said... http://i.imgur.com/mkiht.png

betul3... kena pandai masak.. ckj pun masih belajr lagi ni.. huhu

adibahfaizah said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Ceh,tertipu..pk cik google rupenyer :P bru nk ckp waaaaa td. hehe

len kli msk lg...pos la ke sini. hewhew.orng sni lapor jugak.

~~oOpEt~~ said... http://i.imgur.com/mkiht.png

haha.. tp nk teya masak la :D

KorN said... http://i.imgur.com/mkiht.png

huish sedap tu sootong tu.. kalo masak goreng tepon lg merbelous

Chic Na said... http://i.imgur.com/mkiht.png

wahhh teya. cayalah. anda telah berjaya. nampak sedap la teya. pandai teya siang ikan. cik na, ikan pun tak pernah sentuh. *sambil tutup muka ;)

Chic Na said... http://i.imgur.com/mkiht.png

blog teya dah comel la. sweet je. paling cik na suka elmo & cookies kat sebelah tu. kiutttt.. ;)

Kamal Lee said... http://i.imgur.com/mkiht.png

anda buat saye terliur petang petang macamni ya cik putry. waaaa. :'(

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

@adibahfaizah

haha , sorry2 . salahkan pakcik gugel . teya tak snap pun . haha , lawak lah adibah !

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

@~~oOpEt~~

oohh . haha , teya masak tak cantik macam dalam gambar sebab tu tak snap pun . kah kah :D

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

@KorN

haa , teya dah carik resepi sotong goreng . nanti teya masak plak . :D

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

@Chic Na

eh , ChiC Na .. tu gambar gugel .Jgn caye . hehehhe

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

@Chic Na

waa , thanks Chic Na . kuhkuhkuh

noor syafiqah said... http://i.imgur.com/mkiht.png

sedapnya smbal sotong cik teya kita..nak rasa gak

✉ ¥ana Fauzi ✉ said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Sedapnya;)

yana yani said... http://i.imgur.com/mkiht.png

arghhh tidak teya..jangan hancurkan dietku..tidakkk..
p/s:lapar T-T

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...