Followers

Monday, 2 July 2012

Opsss ! Sorry .... Tergunting :P


Assalamualakum .
Teya masa sekolah rendah dulu , teya dah buat satu benda jahat .. Teya pernah tergunting baju seorang kawan teya ni ... Waktu  tu Darjah Satu  . Rasa bersalah sebab tak dak sapa pun tau .

Nak dijadikan cerita ....
PADA SUATU HARI , dalam kelas Darjah Satu Biru ...

Kelas kami disusun meja macm dalam gambar ni. Faham kan teya lukis ni .

Masa tu , teya mintak gunting kawan sebelah kiri teya tu . Dia pun kata
“ Aku tak pasti la gunting ni tajam ke tak ? Hang gunting 
kat mana2 ..”
Teya pun tercari2 kertas atas meja . Tak jumpa satu pun kertas . Teya tak tau nak test ketajaman gunting tu kat mana  . Teya rasa gunting tu tumpul .
Bagi korang yang tak kenal guting :)
Teya punya la pikir nak buat cam mana . Tiba2 teya ternampak baju putih kawan teya ni . Masa  tu , dia tengah rancak sembang ngn kawan dia . Teya dengan niat jahatnya terus gunting sedikit kat baju dia . 

HAAAHH ?? Teya terkejut sebab  terjadi satu lubang pada baju dia ! Gunting tu betul2 tajam
Teya sangat terkejut , tapi teya rasa bersalah dan tak tau nak buat apa . Masa tu tuan punya baju  tak sedar lagi  , baju dia dah kena gunting ! Teya diamm saja , buat macam tak da apa yang berlaku !!

lebih kurang cam ni la lubang kat baju dia .   Ini kain buruk kat rumah teya .
Kain buruk pun cantik kan ?
PADA KEESOKAN HARINYA ...
“ Atiyah , hang gunting baju aku kan ??”  Marah budak tu .
“ Haaa ??Mana ada  .... Baju hang kena gunting ka ?” Boleh pulakk teya buat tak tau .
Masa tu mula lah pakat tuduh menuduh . Masing2 pakat tak mengaku .


Tapi , masa tu , ada sorang budak depan teya ni, selalu kena buli sebab dia memang suka buat hal pun . Semua orang pakat tuduh dia . Haihhh ... HAHA .

“ Mak aku marah tau tengok baju aku ada orang gunting !" Nangis2 budak tu yg teya panggil  dia Hanim . 
Budak kena tuduh tu pulak sampai menangis2 jugak . Dia pun tak mengaku dia buat . Benda ni melarat sampai ke pengetahuan guru kelas dan sammpaii laaahh ke Guru besar !

Lepas tu , hal tu berlalu macam tu saja . Dan sampai la sekarang , umur  teya dah 19 tahun sapa pun taktau yang teya lah yang gunting baju dia !  Teya lah pengguting misteri .. ! HAHAH  .. :D Sekarang dah tak misteri lagi sebab teya dah bongkar dalam blog ..
Aku la penggunting misteri !   Gigi pun dah rongak penggunting misteri ni
teya gunakan adik sebagai model 
Buat si mangsa dan tertuduh  kalau korang terbaca blog ni ....,
“ Aku nak mintak maaf sangat2 pasal baju tu . Wuuu .. aku tak sengaja . Aku  betul2 ingat yang gunting tu tumpul .. Maafkanlaah aku yaaa ! Aku kan bodoh lagi masa tu . Ingat lagi , masa Periksa Pertengahan aku dapat no 23 ... ! Uwaaaa .. ! "

Maafkanlah Aku .....  

41 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said... http://i.imgur.com/mkiht.png

hehe..nakal juga ye.. :)
Sian kat tertuduh tu..tak pasal2 dia yg kena..~

~~oOpEt~~ said... http://i.imgur.com/mkiht.png

waa.. kelakar la teya.. gunting pastu buat mcm xbersalah.. klu pet dh ghabra dh time tu.. berpeluh2.. :D

BERT said... http://i.imgur.com/mkiht.png

kihkihkih... dah buat tak ngaku ye.. mesti cuak time tu.. la adik teya ni namanya atiyah ye,.. sama plak kita..

nama saya atiah jugak hehe

leakedknowledge said... http://i.imgur.com/mkiht.png

isk2 penjenayah yg dikehendaki upernyer hang ni...isk2...WANTED TEYA. DEAD OR ALIVE. REWARD RM100...:p

Bun-Bun-Reyn-Pyon~ said... http://i.imgur.com/mkiht.png

awak jom join GA men klik2 ni ,

http://mrs-akmareyna14.blogspot.com/2012/06/giveaway-mrs-akmareyna-vs-upm-padi.html

p/s: haha jom dapat hadiah boleh beli baju kottt ?

Aku best.Cepat kata. said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Haahaha. Gunting, pastu buat muka x brsalah..Msti gabra gila smpai x tau nk buat pa2.

Aida Omar said... http://i.imgur.com/mkiht.png

hahaha... nakal sungguh teya eh? nasib time tu kecik2 lagi..

KorN said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Haha.. melampau betul kalau tak kenal gunting.. nakal betul lah kau ni teya....

Chic Na said... http://i.imgur.com/mkiht.png

kikiki.. notty jugak ye teya ni. sian kat kawan tu. huhuhu.. ;)

Nur Atiqah Mohd Zaki said... http://i.imgur.com/mkiht.png

hbat la lakonan teya sbb org x taw..
if eyqa, dh berpeluh3. hehehe

Adylia Qarissa said... http://i.imgur.com/mkiht.png

harap si mangsa baca blog nie hehhehee

Emma said... http://i.imgur.com/mkiht.png

hahaha.. sian kat budak yg dituduh tu.. :P nt mintak maaf kt dia jgak tau..teringat dlu, sy penah maen2 ngn kwn sy, errr.. bukan maen2 tp gaduh.. time tu darjah 4 rasanya.. gaduh2 smpai kami punya leher baju skola koyak.. hahah.. kelakar je ingt balik..

Cik Kay Jue said... http://i.imgur.com/mkiht.png

pergghh ni kira kes besar... teranaya mereka.. kesian..

Cik Kay Jue said... http://i.imgur.com/mkiht.png

berubah blog... ingt salah masuk tadi.. :)

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said... http://i.imgur.com/mkiht.png

haha..lucu cite teya ni..teringt kt kwn dila..drjh 1 jgk masa tu..dia sengaja gunting tudung kita jd lubang cmtu..huhu..kjar dia ngn btang pnyapu tau..hihi

✉ ¥ana Fauzi ✉ said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Pun boleyy , haha . Terer2:D

Riswin Zahari said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Hahahahah! nakal dan comel! =D

adibahfaizah said... http://i.imgur.com/mkiht.png

HAHA. tak bleh bla prngai tem kecik. ..*trsnyum srng2 bce post ni* haha

Ulya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

atiyah , kesiannnn budak tu .
sobsobs (ak tumpang nanges bagi pihak dia)
kalau ak , pecah jntung ak dah punya takut !

lelamaisara said... http://i.imgur.com/mkiht.png

haippp..tak baik nakal2..hehehe

mase sekolah rendah memang mcm tu kan...sonok ingat balik..:)

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

@LiLy @ MumMyQiStInA

tu laa. haha , kesian die . Dah la die budak baik :P

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

@BERT

hehe , mmg cuak gler pun .

yeyayy nama kite sama (: Atiyah dgn Atiah :D

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

@leakedknowledge

ala , reward RM100 .. sape pun tak nak cari . hahah

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

@Bun-Bun-Reyn-Pyon~

insyaAllah ,i'll be there :)

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

@Adylia Qarissa

haaa ? jangan laa , ketaq jgak ni .. huuu .. ):

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

@Emma

laaa ... haha , kelakar giler . kuat punya bergadoh . kecik2 memang cam tu . nakal :P

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

@Cik Kay Jue

zaman kecik2 ckj . jgn laaa . takut laa pulak ):

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

@Cik Kay Jue

iyee ,blog dah berubah (: takkan silap blog .hahha

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

@~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~

haha ,kesiann .. baju dila yg kena . mmmg wajib pun kena kejar degan batang penyapu !

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

@Ulya

mmg aku nak pecah jantung dah time tu , tapi takut kena marah punya hal ... aku senyappp jee ... haha
terima kasih tolong nangis pihak dia :')

Siti Nurul Hidayah... said... http://i.imgur.com/mkiht.png

klaka citer awop nih hehehe

Ulya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

haha , atiyah atiyah .
sumpah lucu gile . kelakar doe !
KAHKAHKAHH >.<

Cik Sweet Pea said... http://i.imgur.com/mkiht.png

isk isk isk....sabor je lah....

Ulya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

aku mai sini berkali2 smata2 nak baca cerita ni lagi dan lagi .
tak larat nak gelak ni >.<
aiseyymannn knapakah ang cmtu ? ?

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

@Ulya

hahah , ulya ni . memang aku jahat gila pun masa tu . kesiann gila budak tu kann ? hurmm , dah la sampai sekarang dia taktau :(

Ulya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

teya , ak komen lagi untuk memastikan nama ak kekal kat carta MARVELLOUS . hehee , licik nyaa aku !
>.<

kaishin said... http://i.imgur.com/mkiht.png

ayok tak tau..teya buat report kat cikgu! hehe

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

@Ulya

HAHA , ulya . Awop ni sungguh kelakar. patutnya nama hang naik kat Marvellous tu ,tapi tetiba naik nama aku menyemakkan suasana . Haihh . Macam pulun je nama aku kat situ ..

noor syafiqah said... http://i.imgur.com/mkiht.png

hahha lawaknya atiyah..boleh p gunting dh la xnk mnagku pulak 2....

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png
This comment has been removed by the author.
putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

@noor syafiqah

aku takut nak mengaku . nanty dia marah ): heheh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...