Followers

Saturday, 2 June 2012

Teya Tak Suka Holidays

Assalamualaikum ...
Statement  di atas sangat lah tidak benar sama sekali . Teya sangat suka HOLIDAY !
Korang dah kena tipu , hahah !


Eh , bukan teya selama ni memang holiday ka ? Dari cuti habis Matrik kan ..


Ummi  dan adik2 teya cuti sekolah 2 minggu . Yeayy , boleh pi bercuti !! yes , yes ..

"Haihh ..! Sapa pulak kata nak pi bercuti ? Budak2 ni kena tuisyen . Nak exam dah .." Sampuk  Ummi teya .
Teya terdiam .


Ummi teya cuti sekolah ni kena semak kertas periksa budak2 sekolah dia . Semua pelajar tingkatan 4 dan 5 . Macam2 jenis karangan kami jumpak . Ummi teya semak sambil gelak2 baca karangan dorang . Kelakar laa .. 


Macam2 kerenah . Mak teya kata , dorang ni kelas terakhir dalam tingkatan4 .  


TAJUK : Kebaikan dan Keburukan Penggunaan Komputer 
Ummi teya tak fahamlah korang tulis ape . hehhe

Tiru ke ?

hantarlah kertas kosong lagi . hehe

Sila banyak baca buku ye ,adik2 ku .. :)
Bukan teya nak malukan depa , tapi tak elok la buat macam ni kan ? Pelajaran kan penting ...


Penting demi masa depan yang cerah . Negara kita kan nak hasilkan lebih ramai modal insan . (:


Barulah Negara kita Maju setanding dengan negara-negara lain . Acewwahh .. Menyampahnya jadi skema ni . 



Teya cakap macam la teya ni rajin sangat ! Hahah , tak la teya cuma nak jadikan pengajaran . Cikgu sedih tau , penat2 ajar , hasilnya ? Macam tu pulak kan ??

Nanti teya update pasal teya pergi bercuti ! Huurayy ... 
waa .. besarnye Hooray dia .


Last but not least ...
Sapa nak duit kertas 50sen ??
Salam sayang .penulisbelogteya.

32 comments:

Emma said... http://i.imgur.com/mkiht.png

sy x ska tnda paper dak skola.. hu3.. stress.. rsa nk conteng2 ja.. dlu pnah tnda paper student akak sy, pendidikan islam.. adehh.. men hentam je dorg jwp..

Noh Kodiang said... http://i.imgur.com/mkiht.png

wah...skkolah dato lela pahlawan....hahahah dunia ni kecik jer kan...noh dulu datang sini untuk lawan kriket kancil...masa tu baru darjah enam...dewan makan betol2 diantara ostel laki dan pompuan...waktu tu la...skunk taktaw camana...kim salam kat mak k..

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Emma : haha , memang pun . dorang tu pemalas ! kihkih

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Noh Kodiang : laa , ye ke . tu sekola teya dulu . sekola sekarang dah cantekk .ada dewan baru ! bangunan baru . datang la lagi . hehe

Miss Nieyna said... http://i.imgur.com/mkiht.png

klu sy di bagi pilihan semak exam paper budak2 ni , mmg lama2 boleh gugur rambut :)

KorN said... http://i.imgur.com/mkiht.png

haha.. macam2 kan.. tapi ayat nya belit2 macam bukan melayu je yang tulis karangan ni...

Chic Na said... http://i.imgur.com/mkiht.png

memang tak caya pon teya xsuka holiday. haha.. bestnya dpt baca karangan merapu2. hekhek..

eh teya, duit kertas 50sen tu mcm lps masuk wahing machine je. :)

Alynn Nyzaa said... http://i.imgur.com/mkiht.png

nk tercekik baca karangan tu...hehe..pape pn, harap adik2 tu rajin2 la baca buku byk2 yer (:

btw, sis da follow awk ^^
jmput baca my latest entry (:

SHaP said... http://i.imgur.com/mkiht.png

nk duit 50 sen,hehe

TanpaNamaDer said... http://i.imgur.com/mkiht.png

bila intake ke u ??

Cik Kay Jue said... http://i.imgur.com/mkiht.png

adeh... macam2 gaya jawapan.. hehehe...

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Miss Nieyna : betul3 , boleh jadi botak !

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

KorN : memang bukan melayu pun . haha , lupa nak bgtau :D

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Chic Na : memang best pun baca karangan dorang ni . Gelak sampai guling2!
btw , duit tu memang jumpa dalam mesin basuh pun! XD

Alynn Nyzaa : betul10 ! thanks , follo awokk balikk :D

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

SHaP : sila2kan ambik . hehe


TanpaNamaDer : bulan sembilan ni :)

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Cik Kay Jue :memang pun , botak kepala mak teya .:D

jaakechik said... http://i.imgur.com/mkiht.png

alahai..ingt betul2 x suka holiday tadi. hehe

jaakechik said... http://i.imgur.com/mkiht.png

alahai..ingt betul2 x suka holiday tadi. hehe

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Mana ada , teya sukaaaa sangat ! yippi

Mr. Jagung said... http://i.imgur.com/mkiht.png

part paling saya suka..duit kertas 50sen..hehe

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said... http://i.imgur.com/mkiht.png

satu pun xfhm krangan tu..hehe..yei!kite pun suka holiday;)

FARHAN said... http://i.imgur.com/mkiht.png

eemm dh merasa dh tnda kertas mcm2 jwpan nih.. =.=

eh3.. duit kertas 5o sen! ohsem! nak! ;P

emeliena said... http://i.imgur.com/mkiht.png

My mom pun cikgu BM, pernah jugak Eme gelak sampai golek-golek. Pastu my mom cakap, gelak la kat orang.. Nanti masa exam mana la tau otak kita tiba-tiba blank macam mana. Perghh, terus tak gelak dah. Insap ! Hahahar ;p

Fiza Suhaimi said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Hekhek.. Lawak plak tengok.. Fiza selalu jugak dapat merah2 tuu.. Hekhek.. :P

Eein Azryn said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Hehe. Stress tak semak paper budak2 ni?

tirahzairi said... http://i.imgur.com/mkiht.png

erkkkk.....memang xpaham....hehee

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Eei Azryn: Ummi teya yang semak paper budak2 ni sebenarnye . hehe

Dakara said... http://i.imgur.com/mkiht.png

bile bace macam kelakar, tapi bila dah hadap benda sama selalu rasa geram pulak, hehee :D

Hani Shaa said... http://i.imgur.com/mkiht.png

haha .. Hani da pernah da merasa tanda kertas jawapan budak2 kelas akhir nie .. macam2 gaya jawapan ade ..

tak sabar nak tunggu UPU kuar bln7 nie kan ??

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Dakara : betul3 . kelakar pun ada , geram pun ada . Teya tukang gelak je .

Hani Shaa : hehe . UPU bukan bulan 9 ke ?

9n0L4 said... http://i.imgur.com/mkiht.png

itulah hakikatnya. huhu. zaman siber pun, org tak reti buat karangan. :)

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

betul2 , pemalas sangat . macam menyampah kan ?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...