Followers

Saturday, 23 June 2012

Cikgu Memandu : Cikgu Zulkifli ??

Teya tengah kusyuk menaip entri pada hari ini sambil otak ligat berfikir nak tulis pasai ape la  ni ?
Tiba-tiba teya terdengar nama teya dipanggil 

"Yah .... !"  Kedengaran sesorang memanggil dari ruang tamu .  *Nama sebenar teya : Atiyah .
Teya pun dengan rakusnya terus ke ruang tamu dan menyahut panggilan adik lelaki teya itu .

"Awaatt ?? Ada apa .... ?" 
Teya sudah tercegat di hadapan pintu yang tidak berlangsir sambil memeluk tubuh 
Cehh ! Rupanya adik lelaki teya sedang leka beraksi Ala2  mendiang Bruce Lee dia ruang tamu sorang2 .

Abang Bruce Lee  yang hensem
" Yahh ! Syiakk ! Rasakan tumbukan padu aku .... ! Yeahh .... "

Kurang asam jawa punya budak . Aku ingat dia panggil aku tadi . 
"Eerrghhh , buang masa aku ja bangun meninggalkan lappy yang comel . !!" Jerit teya dalam hati . 

Berpatah balik kepada tajuk kita pada pagi ini , Teya teringat kelmarin petang teya ke Kursus 6 jam Kereta di Adilcap GSM Sg Petani . Huhuhu .. 

Bukan situasi sebenar . Harap makngah .
Sebaik melangkah masuk ke dalam bilik tu , muka teruja teya betul2 terasa . Ambik duduk tempat di belakang sekali . Dalam kelas tu ada lah dalam 12 orang macam tu . 

Teya teringat kata-kata makcik2 yang berada dalam kelas tu 

" Hahaha , macam mana laa ni ? Pegang stereng pun tak pernah ... Takut  ngat aih ... " teya tersenyum. 

" Tu la kann , saya pun tak tahu yang mana satu pedal minyak , yang mana  satu pedal clucth , ....blabala" 
teya tersenyum lagi . Bajet cam pandai bawak dah .

"Tengok orang bawak kereta pun dah takut , apatah lagi nak naik . "yang teya ni cakap . Hehehe ..Teya pun takut ekceli . 

Dalam pukul 12 tengahari macam tu , waktu ni kelas lagi nak habis setengah jam . 
Datang seorang kerani melangkah masuk . Cun jugak la kerani tu , muka cam Aisywarya Rai . 

Korang : Haihh ? Tak kan macam ni kot ?
Teya : Tak caye sudah . Tapi memang bukan cam ni pun . 
 " Siti Nur Atiyah ...... " Panggil kerani tu 
Teya angkat tangan . Ada yang memandang teya . Ada yang tercari2  . Di kala terasa femes seketika . 

"Adik .... Adik kena praktikal tau .... " Teya dah terkejut beruk . Haaaa ?? Bilaaaa ??

"Dengar dulu adik,  saya nak cakap ..... Hari Selasa , 
10.30 pagi okay ?"
" Ha .. okayy2 ... "
" Dengan Cikgu Zulkifli .... "
Masa tu teya sangat la Gemuruh Di jiwaaa ..... 

Mampukah teya menghadapinya bersama Cikgu Zulkifli , bakal guru teya yang teya tak kenal pun wajahnya .. Macam manakah rupa  Cikgu Zulkifli ???

Adakah seperti 
Fizo Omar ?
" Hai ..... Sudah bersedia bawak kereta ??"
Tak pun teya rasa macam ....
Remy Ishak ?
" Atiyah ......  Adakah anda sudah bersedia ??  Ayuh laah "
Sampai sekarang teya sangat konfius sama ada muka Cikgu Zulkifli seperti Remy Ishak atau Fizo Omar ?

salam tolong teya laaa !! .penulisbelogteya.

37 comments:

CikMai said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Bahaha,cikgu memandu mai tak ensem ,tp abg jpj test tu ensem...kayak fizo omar..awww

adibahfaizah said... http://i.imgur.com/mkiht.png

haha. btul2. slalu yg ajar2 memandu pak cik2 tua..tp abng test JPJ mude2. gantang2. hahaha

Chic Na said... http://i.imgur.com/mkiht.png

agaknya macam fizo omar kot teya. huhuhu.. :)

Cik Kay Jue said... http://i.imgur.com/mkiht.png

adeh.. boleh pula teya ni.. hehehe.. tah2 dah tua org nyer.. eheheehe

honey_saffy said... http://i.imgur.com/mkiht.png

hahahaha... ok saya ketawa baca post anda hehe.. apelah ang nie tiyah hehe.. ckgu memandu aku bleyh kata uncle gaklah.. hehe xda nya fizo ka remy ishak ka.. haha

~~oOpEt~~ said... http://i.imgur.com/mkiht.png

kalau pet fizo omar kot :D hehe.. pet ambik lesen time f4 ngn f5 kt pbe :D

Aku best.Cepat kata. said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Hahaha. Tah tah muka pakcik! Adoih. Tercengang-cengang kat situ. Eh, mlawak ja.

leakedknowledge said... http://i.imgur.com/mkiht.png

hahahaha intro mcm xdak kaitan langsung dgn n3..bgus2 pnulisan sempoi...jgn letak harapan tinggi sgt kt Mr. Zulkifli..ak yakin dgn konfiden mesti die pak cik umo pertengahan 50-an..haha..nnt jgn lupa snap pic mr. Zul tu ek

http://encikcopypaste.blogspot.com

Dakara said... http://i.imgur.com/mkiht.png

rasenye muka dia macam ayah fizo omar atau remy ishak la kot, hewhew :D

MissThe3Dara said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Hahaha , boleh ye macam fizo @ remy. hee , lucu betul :))

9n0L4 said... http://i.imgur.com/mkiht.png

hoho. jadi pelajar cemerlang lah kalau cekgu hensem. ;)

tirahzairi said... http://i.imgur.com/mkiht.png

cettt....berangan je keje...hihihi

Ulya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

atiyah dah mula nak belajar , gud luck .
tp nnti teya tnya bila tarikh test teya , sbb lagi senang kalau blajar masa dkat2 ngn test .
takut blajar awal2 nnti lupa (:

erk , fizo omar or remi ishak ? dua2 bukan kot sbb tempat mmandu ulya takdak pun cikgu hensem camtu . hukhukkk .

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Cik Mai : ooww yeke ? abg jpj test mugkin muda lagi . tapi ckgu memandi dah pencenn . haha

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

adibahfaizah : teya silap tulis lah ni . patutnye nak tau muka abg jpj kann heehe

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Chic Na : untungla kalau macam fizo omar . ehheh , tiap2 hari pi berlatih :D

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Cik Kay Jue : emm hahha
tu la teya rasa pun dia dah tua . hahha saja merapu

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

honey_saffy : hahaha , aku pun rasa cikgu aku macam uncle .

kucing bertnduk sekali kalau macam 2 artis tu HAHHA

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

~~oOpEt~~ : bagus la ambik awal . Teya dah masuk 20 baru nak amik :D

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Aku best.Cepat kata. : HAHHA , memang pun saja merapu

teya pun rasa macam pakcik ):

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

leakedknowledge : huhuhu , terimakasih atas sokongan .

nanty sure teya snap punya muka cikgu yg dah agak macam pak cik . :D

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Dakara : hahaha , itu laa . mesti dah bergelar pakcik :D

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

MissThe3Dara : teya memang suka berangan . kahkahak

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

9n0L4 : hahah , mesti punya . :D

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

tirahzairi : teya amat suka berangan tirah . konfem2 muka cikgu tu macam pakcik :D

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Ulya : okayy , cik Ulya . nanty teya bagitau .... tak sabar nak pi test . hahha

memang pun , teya suka berangan . konfem2 macam pakcik nanti :D

LiLy @ MumMyQiStInA said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Bestlah kalau cikgu memandu tu mcm Fizo omar.. :)

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

betul .. tapi ermm ,mesti cam pakcik ! :D

Hafizin Jamil said... http://i.imgur.com/mkiht.png

good luck untuk cikgu zulkifli..kah3

ros_reeza said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Ha, nak ambik lesen ye... Gud Luck ye..

Amboi, bajet muda mudi remaja cam Fizo ye.. Sekali yg datang uncle kepada Fizo.. hehhe.. Cam no tu?...

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Hafizin Jamil : terima kasihh . Hahaha :D

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

ros_reeza : memang pun . berangan je lebih . teya dapat agak dah dia tu uncle . kahkah

jaakechik said... http://i.imgur.com/mkiht.png

semoga berjaya yer teya. tak pandai takpe aslkan ikut apa yg diajar. dan ikut cara pasti bolehh...

SimplySeoul said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Hopefully cikgu tu good looking, best sikit memandu nanti haha. smbil memandu, smbil cuci mata.

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

jaakechik : terimakasih kak jaa . hehe . tapi dah buat praktikal tadi :)

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

SimplySeoul : betul, betul . sangat best la kalau memandu sambil cuci mata :D

noor syafiqah said... http://i.imgur.com/mkiht.png

hahaha cikgu memandu aq ansemm giler..dh la adik beradik ngn tok aq pulak 2..mmg la sngt bes

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...