Followers

Monday, 21 May 2012

Tengoklah ! Bosan kan ?

Assalamualaikum . Teya update lagi , lambat update pulak tu . Alaa , macam la korang kesah ! 
Teya tau korang kesah dan korang ridu teya kan ? Hahaha >.<

Tadi , teya baru jenguk blog FL . Jom tengok muka dia !
FL  ... Cepat laah ! Teya dah ready ni ...  :)

FL update dia punya rutin harian . Memang pack sangat , kot .
Ye la kan bakal doktor . Untung laa FL . Pandai pun pandai , Cantik pun cantik ? Korang setuju ? Tak setuju sudaahh .

Teya pun tetiba terfikir rutin harian teya yang membosankan di rumah . 
Walaupun bosan , tapi tetap bersyukuur sebab teya RELAKS . ahaks . gelak gituu . Korang jangan jealous okayy ? sapa jealous ,perasan perempuan ni??


6.30am - Bangun tidur , solat Subuh . Tengok dan memerhati Ummi , Jannah , Najwa , Amir ke sekolah . Tengok je la , habis tu nak buat ape?

7.15am - Kejut Hadi Aiman yang liat nak bangun macam lepat liat ! lapar la pulak" Hadiii ... Bangun pi sekolah ! " Hadi lepas tu akan marah2 teya . Tak pe, sabar3
8.00am - Lambai2 Hadi pi tadika . Ayah tolong jadi driver . Untung dia kan ?   Lepas tu tinggal dengan Aina dalam rumah . Main2 dengan dia . Banyak karenah . macam dalam gambar ni . Posing kalah FL lagi ! Haihh .

 

9.30am - Its time for Aina ke Rumah Pengasuh .. Wuu wuu , sedihnya ! Janganlah tinggal kakak sorang dalam rumah , Aina ! Sape nak teman kak .. Ainaaaa ...

Lepas tu teya terus kemas rumaah . Ehem , ada ciri2 yang bagus ni    Pleeaseee l
aaaah !


Teya kemas rumah pun sekali sekala je . Sebab Ummi dah upah Mak Cik Tina orang Indon tu kemas rumah setiap Jumaat , Sabtu , Isnin dan Rabu . Teya boleh laa rileks sambil menghadap lappy ! wee . masa tu la , nak online blog ke FB ke .



Korang tau tak , walaupun boleh hadap lappy sampai 12 tengahari pun , bosan jugak lama2 tau dak . Sampai kadang2 tu tak tau nak buat apa . buahhati teya pulak bukannya reti telefon teya siang2 ni . Kesian kan ?
12.30pm - Hadi Aiman sampai rumah . " Assalamualaikuumm.." Teya terus melompat keriangan .! Hahah . Betul ke ? 
tak betul pun .

3.00pm until 8.00pm - habiskan masa dengan lappy je , lepak ngn family , 
layan adik2  teya yang bising  !! Kadang2 tu tengok movie dengan depa . Tapi , kena layan citer budak2 je lah !

Best pe citer ni ! kan?kan? kan?
9.00pm until 11.00pm - Tak tau nak buat apa , tak tau nak buat apa . Entah la , teya tak tau teya buat apa masa ni . menghadap lappy lagik kot . Cemuihhh aihh . Teya dah la tak minat sangat tengok TV . ! 

11.00pm until 1.00am - Yeay , !! Encik fruitheart saya telepon . Jum bergayut kat pokok , sayang ? kuang3 . Lepas menghabiskan kredit , LENA !

Amacam . Seronok tak kalau jadi pengaggur macam teya . Suka tak , suka tak ? Ehh  , SU KATAK ? Tak de la , mungkin lepas ni tak sebosan bulan ni , sebab

Teya nak pergi reunion ! Yeayy ..

Teya dah daftar sekolah memandu ! Yeayy ...

Bawak kereta ! Yeayy.... teya kau baru daftar kan ? Jangan nak berangan boleh ?? 
JPJ .. Boleh korang tukar kereta lain tak ? Honda Jazz ke ? BMW ke ?

Akhir kalam , sempena bulan Rejab hari ni , Jom Puasa sunat ! jum tingkatkan amal ibadah . 
patut rasa lapar tadi . baru ingat nak makan . i lupe la i puasa hari ni . .:)

15 comments:

BlueiceButterfly said... http://i.imgur.com/mkiht.png

~hehe..rutin sy pon lebih kurang sama asyik ngadap lappy..bosan2 :(

Ardini Izzati said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Haha. Sama laa kita. Jadi penganggur terhormat ni memang best lahh. Cuma sekarang dah berubah sikit rutin sebab sibuk nak uruskan hal registration uni :)

Cik Kay Jue said... http://i.imgur.com/mkiht.png

haha.. wah.. banyak mengadap lappy.. betul tu kdang2 mengadap lappy je bosan.. :)

salam rejab.. :)

Neijie Kiut said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Assalamualaikum teya..lama tak singgah sini..hehe..soriii..^^..hurmm.hehe, tu la, walopun ngadap lappy lama2..boring gk..bosan kan? hehe

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

BlueiceButterfly : same la kite .. ~ yeay , ada owang sama teya jugakk

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Ardini Izzati : hmm tu la , bulan 9 ni kita nak fly ke U dahh kan ?

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Cik Kay Jue dan Neijie Kiut : betul2 , bosan gilerr . tapi kdg2 je lah ! haha

Abang Zam said... http://i.imgur.com/mkiht.png

semoga hari hari mendatang cik teya akan lebih baik dari hari ini

haha

Amalina Ulya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

atiyah , rutin kita lebih kuranggg.
mmg bosan , aku dah tak tahan .
hohoooo :D

shahdiana said... http://i.imgur.com/mkiht.png

hahah...kelakar la entry tapi sangat menarik...

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Abang Zam : haha . betul3 . thanks Abg Zam !

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Amalina Ulya : ha'ah , penganggur macam kita memang pon . tapi rilekks . takpe !

shahdiana : oww , yeka? btw , thanks for the reading

Hanim Irsyad said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Nanti masuk u, rutin akan jadi macam FL. :)

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Bestnye . inshaAllah ... haduii , terharunye ada orang doa cam tu . :')thanks !

Syed Salleh said... http://i.imgur.com/mkiht.png

damn ! berbakat pegang camera :p

(http://syedsalleh.blogspot.com/)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...