Followers

Saturday, 12 May 2012

Air Tangan Ummi

Assalamualaikum , Hai . 
Petang yang agak indah la sebab baru habis makan pasta yang Ummi masak 
Sedap , giler kot . 
Pasta yang bukan Ummi masak .

Sedap ! Teya tak tahu kenapa apa saja yang Ummi kita masak sangatlah
sedap . Mungkin sebab dia masak dengan penuh kasih sayang !

Mungkin sebab Ummi Teya memang pakar memasak .

Mungkin sebab Ummi Teya masak dengan bersungguh -sungguh .

Teya memang sangat suka Fruit Cocktail yang Ummi Teya buat !

teya rasa tak dak sapa pun boleh tanding dgn Fruit Cocktail yang
mak teya masak . Pernah tau teya pergi satu jamuan ni ,

Teya rasa Fruit Cocktail dia tak sedap ,teya pun komen la
dekat kawan teya ni 

"Eh , mak aku masak ni seribu kali sedap hang tau !
Sapa yang masak ni?"

" Hang kan yang masak ?"tanya kawan teya dekat kawan 
sebelah dia . Budak tu angguk . 
Rupanya , tuan yang masak tu ada kat sebelah kawan teya
je . Alooohaaii , malu nya ! tension , lepas 
ni tak nak komen dah orang masak !
Abang Google bagi contoh

Lagi satu , Kastard Telur . Urrghhh , Sedap gileer . Sampai Roomate Teya pun suka .


" Atiyah , bila mak tiyah nak masak Kastard Telur kat kami lagi ??"
 ambooii , kembang kempis hidung teya !

Sorry , cilok daripada Jemari Asmara , sape ntah . Teya main ambik je !
Thanks tau Jemari Asmara ! hehe , teya tak pernah nak terpikir pun 
nak ambik gambar masakan mak teya !




Pernah kami tanya dekat Ummi .


" Ummi , kenapa sedap sangat Ummi masak ?"


" Sebab Ummi bubuh tahi hidung , tahi mata , tahi telingaa .."



Aduuh , tension betul Ummi teya nih !

Teya mesti kelihatan comel macam budak2 ni kalau rajin tolong mak kat dapur !
Teya jarang tolong Ummi kat dapur sebab tu la Teya tak reti 
masak lauk ! Perhatian : Tak reti masak lauk je okeh !

Teya kalau bab masak kek ke , 
western food ke , 
teya pandaila sikit . 

Teringin sangat nak makan kek lapis sarawak ! 
dah lamaaa tak makan ,
Sangat sedap woohh ! Geram , geram ,geram !!

13 comments:

FARHAN said... http://i.imgur.com/mkiht.png

" Sebab Ummi bubuh tahi hidung , tahi mata , tahi telingaa .."

hahaha jawapan terbaek! ;P

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

hahah , tu la . tak boleh belah btoi ayat ! :P

Chic Na said... http://i.imgur.com/mkiht.png

ape2 pun yg mak kita masak mmg paling sedap. air tangan ibu kan. :)

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

betui2 , sangat setuju

Camy Alya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

alahaiii, sedap takterkata hihi

jaakechik said... http://i.imgur.com/mkiht.png

bg la resepi pasta tu boleh?

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Camy Alya : semua sedap kan ? lagi2 yg mak teya masak . hiihi

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

jaakechik : uhuu , nanty teya mintak kat mak teya oke . ahaha . :D

Ira Nira said... http://i.imgur.com/mkiht.png

adoyaiiii sdapnyaa.....hee =)

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

ira Nira : biaselee , dalam google.haha :D

Aida Azryn said... http://i.imgur.com/mkiht.png

perghh.. nampak menyelerakan! ;)

Cik Kay Jue said... http://i.imgur.com/mkiht.png

biasa la tu mak sendiri yang masak of cause la apa pun sedap! >_<

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

heheh , dah dididik makan masakan ibu , semuanya sedap kan ??

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...