Followers

Tuesday, 7 August 2012

F O B I A

Assalamualaikum ,
Adik2 Teya adalah penyemak rumah yang bertahap kelas pertama .
Teya pula adalah kakak MPSP (Majlis Perbandaran Sungai Petani) yang cantik
selalu menjadi kuli mereka tolong bersihkan katil , almari mereka yg bersepah
mengalahkan Tempat Pelupusan Sampah ! SADIS

Kali ni Teya kembali rasa macam lama tak blogwalking .

Eh ? Kesian pulak adik  aku cakap bilik depa macam ni . TARIK BALIK 
Teya nak mengupas bawang soal F O B I A . Teya taktau kenapa perkataannya harus
dijarak-jarakkan begitu .


F O B I A  Gegaran 
Korang yang duduk dekat2 laut ada rasa gegaran tak hari tu ? Ha , Teya rasa gegaran
tu kat KMPP  . Giler Serammm bak hang !! 

Masa tu petang kot , Teya dan Fatin Chantek (roomate I) tengah study
Sains Komputer . Sebab masa tu EXAM WEEK .

Fatin : ............ Ha .. Ce tengok jawapan dia . Betul tak ?
Teya dah perasan sesuatu . Lantai tiba-tiba bergerak . Meja pun bergoyang !

Teya : Weyyyy !! Gegaq laa ... !  (terus bangun ; keadaaan gelabah nk mampus)
Fatin : Ha ? Kenape gegar ni ?

Kami semua bangun sekali dengan Diyana Nazirah (sorang lagi rumet I) ! Masa
tu rumet teya , Azizah tengah sembahyang . Dia pun terus berhenti sembahyang .

Muka teya masa takot . Comel kan ?
Masa tu , satu blok dah kecoh -kecoh . Ramai yang menjerit ! Kami
bergegas ke bawah utk berkumpul .

Azizah , turun dengan telekung2 sekali ... 
Teya turun berlengan pendek  pulak ..

Masa turun tangga pun dapat rasa gegaran lagi .
Kecut perut , gelisah , gelabah , semua ada !
Ramai yang turun bawah . Teya  teringat mak ayah , ngn adik -beradik je .
Macam mana lah diaorang kat sana . ??

Gempa Bum di Malysia ; Satu Ingatan
11 April 2012
Lepas beberapa minit , gegaran pun hilang . Kami bersyukur ke hadrat Ilahi kerana
tiada apa2 yg berlaku di sini,  juga di Malaysia . Terima Kasih, Allah

Sampai sekarang ......
Kalau rasa pening2 , gegar2 sikit ke ... Teya tiba2 takut dan gelisah . Padahal
tak ada apa-apa pun . Gelabah je lebih ! Moga2 hilang la lepas ni .
Phuii ...........
Actually ada satu benda lagi teya fobia .. 
Ha !! Korang fobia apa pulak ?

34 comments:

leakedknowledge said... http://i.imgur.com/mkiht.png

aku FOBIA dgn hang...bhahahahha

nur anis said... http://i.imgur.com/mkiht.png

saya fobia dekat penunu bunsen..sebab pernah terbakar..huhu

Chic Na said... http://i.imgur.com/mkiht.png

tak pernah rasa. kalau cik na pun fobia agaknya.

Lyaa Suriany said... http://i.imgur.com/mkiht.png

kalau kite pn mmg fobia habis

Fikri said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Fobia dgn tebuan.. pnah kna sengat. Haha.

Iefa Ujang said... http://i.imgur.com/mkiht.png

iefa xtahu la fobia dgn ape . sume blh je . haha . . . mgkin bakal ade nnti :D

adibahfaizah said... http://i.imgur.com/mkiht.png

ingat jgk trikh tu..bila taw je brita ada gegaran tu..kita cpt2 call kawan2 kat KMPP..risau plak. so, betul la ni ada rasa gegar ?..ingt kn diorang tipu. haha

Maisarah Azmi said... http://i.imgur.com/mkiht.png

sarah pernah jugak rase gegaran.. masa tu ngah study atas katil..ingat ade orang gegarkan katil tp bile toleh xdek org.. seram ingat hantu ke ape.. tapi, bila rase gegar lagi, baru tersedar gegaran gempa rupanya..

CikZaitul said... http://i.imgur.com/mkiht.png

tak tau aku fobbia ape.. ^_^

geli banyak lah :)
hahahhahhahha
#556

kaishin said... http://i.imgur.com/mkiht.png

erm tak pernah rasa gegaran tu, tak dapat nak bayangkan camna perasaan org yg alaminya..

Dkna Abza said... http://i.imgur.com/mkiht.png

memang fobia..dkna pernah 3 kali turun tangga opis sebab gegaran.. kejap gegar..kejap berhenti..kejap gegar balik..

cikeyrah said... http://i.imgur.com/mkiht.png

keyrah fobia dengan ketinggian & air . .huhu

BERT said... http://i.imgur.com/mkiht.png

penah gak rase gegaran tu aitu.. mmg cuak gilersss

Nasuha said... http://i.imgur.com/mkiht.png

banyaknya smph . banyaknya org.

salam ramadhan
:)

tirahzairi said... http://i.imgur.com/mkiht.png

bnyk bnda tirah fobia...adoiii...mohon pasni dpt suami yg leh tahan ngn tirah...huhu

haz said... http://i.imgur.com/mkiht.png

haz lak fobia ngn ulat sampah yg wane putih tu. euuuwww!

Cendol said... http://i.imgur.com/mkiht.png

oh tak pnah lagi rse gegar2 ni.fobia ape ek?fobia katak kot?eh ade ke?

Kamal Lee said... http://i.imgur.com/mkiht.png

aku F O B I A dengan cupcake. hahah. tolong jangan percaya okayy. hewhew. aku actually F O B I A dengan.. alah kau dah tau la. kan kau ade bace entry aku. haha. LOL. :)

boni kacak said... http://i.imgur.com/mkiht.png

saya fobia dengan lipas terbang

Ulya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

ulya jiwa kental beb .
tak penah fobia !

muah muahah . sile lhaa percaye , Atiyah ! ;P

Arham Md Ali said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Nak kata fobia tak tahu la benda ni fobia atau benda yang sengaja diperbesarkan, tapi am memang tak boleh naik pentas.

Time sekolah dulu pernah dapat watak utama drama English tapi tarik diri sebab stage fright, haritu kat kampung orang asli kene buat presentation tapi tak boleh jugak sebab jadi cuak.

Banyakla kisah stage fright ni.

Semut Senyum said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Time tu sis ada kat USM... terasa juga la....

sis fobia dengan nombor heheheh

afzalsukasuki said... http://i.imgur.com/mkiht.png

fobia gegarana?kalau dengar siaran radiao THR Gegar agak2 teya fobia ke idak?kihkihkih

KorN said... http://i.imgur.com/mkiht.png

korn fobia dengan tempat sempit yg gelap... macam dalam lif tu... errrr

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said... http://i.imgur.com/mkiht.png

tkutnya klu akak pun rasa gegaran tu..alhamdulillah xde pape kn..huhu..akak fobia ngn serangga trbang..prnh msuk tlinga.yg kcik2 tu..tkut! huhu..pstu tkut ngn tangga..gayat sgt..nk trun tngga mmg slow2!

Detective Fiqa said... http://i.imgur.com/mkiht.png

woww Syukur takapa2 :)
sy fobia?
err takde kott

9n0L4 said... http://i.imgur.com/mkiht.png

dulu mase belajar kat KL, pernah jugak jadi gegar. tgh iron baju rase bergoyang. huhu.

Nur Atiqah Mohd Zaki said... http://i.imgur.com/mkiht.png

fobia serangga..

*zafirah* said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Wah,Teya pernah rasa gegaran tu ek/Fira tak pernah..
anyway,Fira fobia ular..fobia sgt2!

jemput singgah dear,
http://xiexiepinky.blogspot.com/2012/08/i-am-masscomers-semester-1.html

KorN said... http://i.imgur.com/mkiht.png

dah buleh update ni... =)

Dear Yayah said... http://i.imgur.com/mkiht.png

updateeeeeeeeeeee la cepattttttttttttttttttttttttttttt. bilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nak hapdettttttt beloggggggggggggggg hahaha

tirahzairi said... http://i.imgur.com/mkiht.png

oiiit bdk kecik!!! senyap je...

aswadz said... http://i.imgur.com/mkiht.png

blom berjumpa dengan fobia lg.

Cik Kay Jue said... http://i.imgur.com/mkiht.png

kalau ckj pun takut.. bergegar macam tu.. huhu.. ckj tak tau la ckj fobia apa..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...