Followers

Monday, 6 February 2012

Cerita yang Best !

Assalamualaikum . 

Hai ! Teya cuti 5 hari sempena Thaipusam . 

Sangat rindu nak menaip blog ini , haduiihhh ,  setelah sekian lama tinggal




Duduk kat rumah hari ni bosan sebab tak da sapa 

dalam rumah 
,
Ummi , Jannah , Amir semua pergi sekolah .

Aina , pagi2 lagi kena hantar pengasuh .

Abbi , kerja laa . 

Tinggal teya dan Najwa . Tu pun dah puas tengok movie sampai dah naik bosan .

Citer P.Ramlee , 



Tom and Jerry ,

hmm , dan paling best , 
One Little Thing Called Love ( citer siam)

huuuh , sangat best citer nih . Sape pernah tengok citer ni?
Hero dia , P'Shone , hensem giler .. 

Aku tak tahu nama dia apa ? malas nak cari 


Oke la, seperti biasa berbalik kepada tajuk .  Tajuk apa pos ni aku tak buh lagi . .

Dan lepas tu , teya online FB 
Alah , biasa la kaann , FB . Sape tak kenal FB . 

Teya terbuka gambar yang ditagged dan  tengok ade cerita ni . 
Teya dah lama dengar cerita ni tapi , saja nak letak sini .

Sangat berkesan . Best .

                Satu Tamparan Untuk Tiga Soalan



Pemuda : Anda siapa Dan apakah bisa menjawab pertanyaan-pertanyaan saya?

Kiyai : Saya hamba Allah dan dengan izin-Nya saya akan menjawab
pertanyaan anda.

Pemuda : Anda yakin? Sedangkan Profesor dan ramai orang yang pintar tidak mampu menjawab pertanyaan saya.

Kiyai : Saya akan mencuba sejauh
kemampuan saya.

Pemuda : Saya ada 3 pertanyaan:-

1.Kalau memang Tuhan itu ada, tunjukan wujud Tuhan kepada saya.
2.Apakah yang dinamakan takdir.
3.Kalau syaitan diciptakan dari
api kenapa dimasukan ke neraka yang dibuat dari api, tentu tidak menyakitkan buat syaitan. Sebab mereka memiliki unsur yang sama. Apakah Tuhan tidak pernah berfikir sejauh itu?

Tiba-tiba Kiyai tersebut menampar pipi pemuda tadi dengan keras.

Pemuda (sambil menahan sakit) :
Kenapa anda marah kepada saya?

Kiyai : Saya tidak marah...Tamparan itu adalah jawaban saya atas 3
pertanyaan yang anda ajukan
kepada saya.

Pemuda : Saya sungguh-sungguh
tidak mengerti.

Kiyai : Bagaimana rasanya
tamparan saya?

Pemuda : Tentu saja saya
merasakan sakit.

Kiyai : Jadi anda percaya bahawa
sakit itu ada?

Pemuda : Ya!

Kiyai : Tunjukan pada saya wujud
sakit itu!

Pemuda : Saya tidak boleh.

Kiyai : Itulah jawaban pertanyaan
pertama...kita semua merasakan kewujudan Tuhan tanpa mampu melihat wujudnya.

Kiyai : Apakah tadi malam anda
bermimpi akan ditampar oleh
saya?

Pemuda : Tidak.

Kiyai : Apakah pernah terfikir oleh anda akan menerima tamparan dari saya hari ini?

Pemuda : Tidak.

Kiyai : Itulah yang dinamakan takdir.

Kiyai : Terbuat dari apa tangan yang saya gunakan untuk menampar anda?

Pemuda : Kulit.

Kiyai : Terbuat dari apa pipi anda?

Pemuda : Kulit.

Kiyai : Bagaimana rasanya
tamparan saya?

Pemuda : Sakit.

Kiyai : Walaupun syaitan dijadikan dari api dan neraka juga terbuat dari api, jika Tuhan menghendaki maka neraka akan menjadi tempat
yang menyakitkan untuk syaitan.




Teya  jumpa page ni dan jumpe byk cerita yg best2 
Gambar pun best !



Klik bagi nampak  sikit !
And , 
Last but Not Least , Fatin Liyana . - Motif : saja , sebab dia cantik . I like her .

FATIN LIYANA  <3



2 comments:

cinta nabella said... http://i.imgur.com/mkiht.png

woowoo . bila nk tukar shoutbox ni ?

KizZ said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Aah...baru nak blogwalking kat chatbox..hihi...btw..Kiz love tom n jerry too! high 5 skali!!hihi


AWAS sesuatu yang ohsem menanti anda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...