Followers

Saturday, 7 May 2011

Teya nak Review Drama Nikita

Assalamualaikum semua orang...

FFuuhhhhhhhhh.... !( tiup , ok bukan mengeluh)
Berhabuknya blog ni. Macam buku lagenda lama.
Macam kitab lama dalam rumah nenek teya tu.

Baiklah.
Sebagai seoranng penggangur yang sangat bosan tinggal di rumah
kerana semuanya pergi sekolah dan tempat kerja.
Jadi teya keseorangan. Apa motif tulis ni??

Ermm.. Anda kenalkan Nikita?
Alaa.... yang comel2 tu.
Mata cantik tu. Haa, ini dia.









Eh? Ini kan......... kartun kegemaran teya.

Opss.. Maaf. Baru tengok
Boboiboy tadi, terus teringat
Yayah comel ni.





NIKITA WILLY


Comel kan wajah anugerah Tuhan ini?
* aduh, rambut merah pula..


Baiklah, sebelum nak tulis apa2, teya nak beritahu
yang teya nak jadi Pengkritik Drama pulak. ok??




Drama bersiri Indonesia, Nikita yang ditayang pada setiap
Ahad hingga Jumaat , pada pukul 5.30 ptg, TV9.
 Ia memang sedang laris dipertonton. Best ke cerita ni?
Apa pendapat korang??


Nak tahu apa komen2 teya tentang cerita ni? Roll ke bawah!
* macam over pun ada.. haha bedal je lah




Sebenarnya teya tak pernah minat pun cerita2 Indonesia ni
Bukannya apa, Tak logik sangat!


Perkara teya SUKA tentang NIKITA :


1. Dibintangi dan dibulani oleh HERO yang gantang.
Mari tengok jejaka2 kacukan Belanda KOT ni. :)





Pic no 1 : Dude Harlino ( Donny )
Pic no 2 : Jonas Rivano ( Vano)
Baiklah.. Teya berterus terang. Depa ni sangat HandSOme..!!
Tulis nama depa, baru perasan depa berlakon guna nama sendiri..
Kenapa??
Kena tanyala.. Sorry, teya malas nak tanya depa.




2. Lagu tema sangat Best!!


Saat  Terakhir _ ST12


Aduuh... sedih nya lirik kalau kita hayati.
Tak payah hayati lah... JIWANGSEDIH!! alamak... Lagu Indonesia memang
best dan kena dengan jiwa teya. Melodi sangat best.


Lagu tema Cinta dan Anugerah : KebesaranMu
Lagu tema Solehah : Sesungguhnya

Dengar lagu je.. Tak tengok cerita pun. Faham2 la kenapa . ahaha




3. Babak cerita tak ada yang boring. Tak ada yang laaamaa
berejam. huhu. 



ada yangsebaliknya.


Perkara Teya tak SUKA tentang NIKITA:


1 . Banyak babak sedih. Alahai.... kasihan Nikita tu, asyik 
berlakon menangis je..  :'(



2.  suka ZOOM muka pelakon2 sampai tak tahu depa ni duduk dekat mana.
Aduuhh.. Ini salah jurukamera.  



3. Suka bubuh bunyi2 suspen, padahal tak suspen sangat pun, ..
Hmm.. Yang ni teya tak suka. Bising, ok??
boylineemoticon


4. Confirm cerita ni panjang berjela2, sampai beratus episod!
Mula2 memang best, lama2 dah bosan dan cerita semakin hmm..
Berdasarkan pengalaman cerita Indonesia yg lain.



Kalau cerita NIKITA ni, episod pendek, sila KETUK kepala teya! 
hahah..
furrballpandaemoticon







haha.. Baru balik dari Zoo Taiping, ada hati nak Komen Drama konnon!
hahha
*apa kaitan dengan Zoo Taiping??




Okey, sudah edit... Hmmm...



Hahahahahaahha .. jom pakat gelak
Teya HARAP Jonas tak tengok blog dan gambar ni sebab teya takot
dia muntah!! :(




*minta maaf peminat Jonas




Baiklah. sudah membebel puas.
Salam sayang daripada penulisbelogteya.




15 comments:

amalina ulya dot pink said... http://i.imgur.com/mkiht.png

1st : budK gurl cita boboyboi tu mmg comel =)

2nd : nikita tu pun cun melecun . besalaa , kalu dh retisss tu , mmg auran cun tserlah !

3rd : kedua2 hero donny n vano x henem pon . mana teya nmpak hnsemnya m, adeh tipu tipu ! tak hensem pon . oke hensem tu subjektif , bukan objektif . haha =)

4th : ye ke lgu tema best , bior benor . eh , x pnah dgr lag , stgi nk bkak utube la . hee3 =)

5th : lagu tema cnta n anugerah mmg best ! sokong !!

6th : lgu tema slehah pon best !

7th : bior la dia nk blakun babak sedih kaa gilaa ka ! air mata dia yg bazir . teya jgn buat taw ! haha . dia buat takpa , dpt beribu2 .

8th : bunyi saspen , mmg ak sokong . gila mnyampah tahapehape drama indonesia ni . drama je lebih !

9th : mmg pon . nak swuh kita bilang taik lalat kt muka pelakon tu la !

10th : cta mmg pnjang bjela2 . tak paham tol . gila bnyak musobah suka mnimpa pelakon utama ! apekaah ?
-.-' nampak beno nipunya ~

11th : oke . sila sediakan hammer utk mgetuk jka drama nikita tu pendek . tak sabo2 nk ketuk kpala u hahaha!

12th : boleh jaa komen drama wpon bru balik dr tanjung rmbutan . komenlah dmana2 anda berada !

13th : aq pon tak harap jones tngok pic ni . tp aq harap gf dia tngok la , pastu dpa putus , sila2 rebut peluang yg ada . hahaha =D kejam gila !

baiklah sudah mngomen puas salam sayang dr belog amalina . ulya .pink =)
*eh dh mcm entri dh ni . huiihh -.-'

Cikbeyla Nabiella said... http://i.imgur.com/mkiht.png

tak penah tgk citer ni. T____T
senang citer, jrang tgk tv. hehe.

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

amalina ulya dot pink :
1st :betul3.. terbaik..!!

2nd : cun melecun? setuju! hahahah
3rd : aduuhh! hensem cukup! ahahah pndapat lain2 ok?

4th:hahahahha mmg best! bukak u-tube skg!

5th : sokng! hahahha
6th: haa best jugakla..

7th, 8th, 9th,10th, 11th, 12th, n 13th : HAHAHAHHAHA.. lawak cukup komen ang!!! kuikukui....

setuju!!!!
3makasheh komen pnjg berjela.. balas balik!!

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

cik beyla nabiella: betul ke ta pnah tguk? sebab tak best kan? tak yah tguk laa.. hihihi

nelly said... http://i.imgur.com/mkiht.png

dude harlino !!
omg !! minat gilooo kat dia !!!

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

hahah bgus2.. sy pom minat!

zacky ~786~ said... http://i.imgur.com/mkiht.png

boboiboy mmg cumel :D

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

hehhehe... comel semua kwan2 dye! :)

MiSzy DiaN said... http://i.imgur.com/mkiht.png

ok.. dua2 cerita ni nda penah tgk lnsg.. hehehehe..
btw, thanks for sharing dis info.. mana taw nati tergerak ati nk tgk cerita nie.. hehee

A i n n u r A f i f f a h said... http://i.imgur.com/mkiht.png

suka sgt lagu saat terakhir st12 tuuu ! siyes sedap. tapi lirik die spoil skit bub ada pkataan "batu nisan" kihkih

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Miszy diaN ; oo, yee? disarankah dgr lagu je :) kalo cite?? err... :(

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

Ain nur afifah : betul3! sangat2 setuju.. dok dgr kt u-tube ade lirik, batu nisan??? ntah ap ape...

hanizuhairah said... http://i.imgur.com/mkiht.png

ak nak bantah dan sokong apa yg cik ulya kita cakap tu ..

1st : a'ahh .. cute sgat yaya !

2nd : ak suka sgat tgok nikita .. comey !

3rd : nie ak tak stuju 100% ngan ulya .. nsem cukopp ! sila nilai baik2 yaa ulya .. tmbah2 jonas rivanno . serius , nsem bangat !

4th : yea ! lagu dya mmg menyayat hati dan perasaan .

5th : ak sokong ulya .

6th : lebih kurang sama . sokong jugak .

7th : haha .. btoi la jugak apa ulya cakap . tapi sedih ak tgok cter tu . awai2 dah buat org nanges . *aku laa tu .

8th : perkara normal bg sintron indonesia :)

9th : bnda tu yg paling aku tak suka .. dah laa lama zoom nya !

10 th : wlaupun pnjang .. *kdang2 ak pun tension . sinetron ondon syok g dpda drama swasta kita nie . tah hapa2 ~ tak dak pokok pangkal .

11th : utk pgtahuan , nikita .. episod smpai 126 tak silap ak . harap maklum ~

12th : yaa , hak sbg penonton . suka suki kita laa :)

13th : haih ,.. makwe jonas rivanno tu aku . *jangan dok jeles !

aku pun dah tak larat nak membantah dan menyokong apa yg ulya cakap .. sblum tu ,
lirik yg ada batu nisan tu .. part tu mmg sedih ! suka dgar suara vokalis st12 !

salam syang dpda penulis belog
CHAIYOK ! BASHA !! HWAITING !!!
hanizuhairah_nasyidkorea :)

cinta nabella said... http://i.imgur.com/mkiht.png

wah wah . nikita cite fveret kot . ahha . tapi nk tergulaks lah . adoi . pe lah tiyah ni buad lwak pulok . kuang-2 . donny tuh bekas pkwe aku. haha ,nikita tu kakak aku lah . kuang-2

putryteya said... http://i.imgur.com/mkiht.png

hahaha.. oo ag minat ke citer tuh? sori2.. XD mmg ramai minat pom. oh, donny tu bekas pkwe ag eh? bgus2, nsb bek bukan vano. hihihihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...